ΝΗΜΑΤΑ PDO

ΑΚΑΝΘΩΤΑ ΝΗΜΑΤΑ (PDO COG THREADS)

ΡΥΤΙΔΕΣ – ANOΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ / ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ – ΣΥΣΦΙΞΗ

Στο ιατρείο μας πραγματοποιούμε ανόρθωση του προσώπου με Ακανθωτά Νήματα (PDO COG THREADS).

Πρόκειται για νήματα που διαφέρουν από τα απλά συμβατικά στο ότι παρουσιάζουν στην επιφάνειά τους μικροσκοπικά αγκαθάκια. Μετά από τοπική αναισθησία εισάγουμε, με τη βοήθεια βελόνας οδηγού, και με πολύ απλή διαδικασία που δε διαρκεί πάνω από μισή ώρα για όλο το πρόσωπο, τα νήματα αυτά κάτω από το δέρμα. Ανασηκώνουμε το νήμα σύμφωνα με τη φορά και τη θέση που αρμόζει στην κάθε περίπτωση και στερεώνουμε το νήμα κατάλληλα. Έτσι, τα μικροσκοπικά αυτά αγκαθάκια ‘’ανοίγουν‘’, δημιουργώντας ένα στηρικτικό σκελετό αφενός, και, αφετέρου, διεγείροντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου από τον οργανισμό. Είναι ιδανικά για ανόρθωση χαλαρών, ‘’κρεμασμένων ‘’ περιοχών του προσώπου και ιδίως του περιγράμματος αυτού. Ο/η ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.

H ένεση νημάτων PDO και PGA είναι νέα μέθοδος αντιμετώπισης των ρυτίδων και αναζωογόνησης, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

 

Το PDO ή πολυδιοξανόνη είναι ένα πολυμερές πολλαπλών μορίων αιθέρα. Το PDO είναι γνωστό ως εύκολα υδρολυόμενο υλικό για μονόινα ράμματα, με καλή αντοχή και ευκολία στο δέσιμο κόμπων. Η Πολυδιοξανόνη παρουσιάζει βραδύτερη αποικοδόμηση από υδρόλυση, σε σύγκριση με άλλα παρόμοια υλικά. Αποικοδομείται πλήρως στο σώμα, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 180 ημερών.

Το PGA αποτελεί ένα συνθετικό, απορροφήσιμο, πλεκτό πολυνήμα. Η ειδική επικάλυψή του κάνει το νήμα εξαιρετικά λείο, απαλό και ασφαλές. Ο μηχανισμός λειτουργίας με την τοποθέτηση του αφομοιώσιμου (απορροφήσιμου) νήματος επιτυγχάνει ανόρθωση & διόρθωση της χαλάρωσης στη συγκεκριμένη περιοχή όπου καθηλώνεται/στερεώνεται το νήμα, διότι προκαλείται η άμεση διαδικασία επούλωσης του τραύματος και η φυσική αντίδραση σε ξένα σώματα, δηλαδή lifting/ανόρθωση, σύσφιξη, διόρθωση της χαλάρωσης, λάμψη. Η φυσική διαδικασία επούλωσης του τραύματος προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, αυξητικών παραγόντων, αγγειογένεσης και ακολουθεί η φλεγμονώδης φάση και η φάση πολλαπλασιασμού κυττάρων & δημιουργίας ινοβλαστών και ανάπλασης υγιών νέων κυττάρων.

Έτσι, επιτυγχάνεται η άμεση ανόρθωση δέρματος λόγω οιδήματος σε 15-30 ημέρες, η ενεργοποίηση του μηχανισμού επούλωσης τραύματος σε περίπου 60 ημέρες, η παράταση της παραγωγής κολλαγόνου σε 180-200 ημέρες και η απορρόφηση του νήματος σε 200 ημέρες. Υπάρχει όμως εξακολούθηση της δράσης, αφού ακόμη και μετά την απορρόφηση του νήματος το φαινόμενο της ανόρθωσης-αναδόμησης παρατείνεται.

Ενδείξεις

Τα χειρουργικά νήματα αποτελούν μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία αισθητικής ιατρικής, με στόχο την ανόρθωση σε διάφορα μέρη του προσώπου (μέτωπο, σαγόνι, ρινοπαρειακές αύλακες) και του σώματος (άνω μηροί, βραχίονες, κοιλιακή περιοχή, γλουτοί κ.λπ.). Η μέθοδος εφαρμόζεται στο ιατρείο με απλή τοπική αναισθησία, χωρίς χειρουργικές τομές και ράμματα. Τα νήματα τοποθετούνται υποδόρια ή ενδοδερμικά, εντελώς ανώδυνα και η διάρκεια ζωής τους είναι από 12 έως 24 μήνες. 

Τα πλεονεκτήματα για τους ασθενείς είναι ότι χρειάζεται μόνο τοπική αναισθησία, δεν υπάρχουν ουλές, το αποτέλεσμα είναι διακριτικό και φυσικό, είναι σχετικά οικονομική θεραπεία και με δυνατότητα επανάληψης. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες αφορούν στην πιθανή εμφάνιση αιμορραγίας, οιδήματος και ήπιων εκχυμώσεων στη διαδρομή του νήματος, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται χαρακτηρίζονται από προηγμένη τεχνογνωσία και ποιότητα κοπής βελόνας και τεχνολογίας κατασκευής, από νήμα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας και, εξαιτίας της ειδικής τεχνολογίας σχετικά με το «μέσο επίστρωσης», οι βελόνες δύναται να εισέλθουν μέσα στο δέρμα πολύ ομαλά, με την ελάχιστη αντίσταση, ελαχιστοποιώντας τον πόνο.

Τα νήματα μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες ιατρικής αισθητικής για καλύτερα αποτελέσματα, όπως laser ανάπλασης ή fractional, εμφυτεύματα υαλουρονικού ή BOTOX. Η υψηλή ποιότητά τους εγγυάται την πλήρη απορρόφηση και αφομοίωσή τους και εξασφαλίζει την αποφυγή παρενεργειών (π.χ. κοκκιώματα, μόλυνση).

Πρώτα εκτελείται η θεραπεία νημάτων και στη συνέχεια οι άλλες θεραπείες.

Αντενδείξεις

Οι αντενδείξεις είναι:

αντιπηκτικά

ασθενείς που έχουν συχνή αλλεργική αντίδραση στο δέρμα

μόλυνση

ανοσοποιητικές νόσοι

συστηματική νόσος: όπως διαβήτης, φυματίωση

ασθενείς με υπερβολική χαλαρότητα του δέρματος

 

Γράφει ο / η: 

Βαζελώνος 32, Καλαμαριά,Πεζόδρομος, άνωθεν της Εθνικής Τράπεζας, Θεσσαλονίκη
2310443318